2021. március 9., kedd
FONTOS

Kisebb baleset a Török toronyban

Kisebb baleset történt a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Török tornyában szombat este, egy időszaki kiállítás megnyitó eseményét követően.

A tárlaton szereplő installáció, egy fa kérge kezdett izzani, feltehetően a törzsben elhelyezett, egyébként kereskedelmi forgalomban kapható, távol-keleti füstölők miatt. Mivel a kiállított tárgyat a kastély munkatársai folyamatosan felügyelték, még a tűz keletkezése előtt, a kéreg izzásakor porral oltóval fújták le azt és gátolták meg, hogy valóban tűz keletkezzen.

A teljes biztonság érdekében a dolgozók riasztották a tűzoltókat, akik egy járművel érkeztek, s a későbbi esetleges újbóli gyulladás megelőzése érdekében intézkedtek, majd a porral oltást követően hátra maradt oltóanyag kiszellőztetésében segédkeztek.

A balesetben személyi sérülés nem történt, az épületben semmilyen kár nem keletkezett.

Az eset kapcsán megállapítható, hogy a tűzoltó autó jelenlétére összegyűlt kisebb tömeg és a szakemberek intézkedéséről készült fotók gyors posztolása miatt a történteknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

A Török torony takarítása miatt az időszaki tárlat hétfőtől látogatható.

Nézze meg ezt is:

Békéscsabán is bővítene a Gyulahús

A helyi lakosság megszólítására fókuszált az előző hetekben a Gyulahús, a gyulai háztartásokba eljuttatott szórólapokkal …