2024. április 26., péntek
FONTOS

Békés megyében is elindult a munkaerőpiaci reformprogram

Hat megyében már működik az a munkaerőpiaci reformprogram, mely vállalkozókat és álláskeresőket is megszólít mind a munkaerőhiány, illetve munkanélküliség kezelése érdekében.

Azokban a térségekben ahol már elindították a szakmai szűréseket – összesen 21 000 embert sikerült kiközvetíteni a versenyszférába. Békés megye foglalkoztatási mutatóit Takács Árpád kormánymegbízott ismertette a közelmúltban rendezett békéscsabai sajtótájékoztatón.

Békés megyében szintén azt a célt fogja szolgálni a program, hogy azoknak nyújtsanak segítséget, akiknek valamilyen oknál fogva nehezebb bekerülni a munkaerőpiacra.

Az eseményen szó esett arról is, hogy a helyi vállalatoknak is igyekeznek segíteni, hogy megfelelő munkaerőt találjanak. Ennek a módszernek nem titkolt célja, hogy növelni tudják a hatékonyabb munkavégzést is.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy országos szinten az elmúlt harminc év legjobb foglalkoztatási adatairól beszélhetünk jelenleg.

Annak érdekében, hogy a vállalkozókkal való együttműködés elkezdődhessen, egy szakmai fórumra invitálták meg a cégvezetőket, ami a sajtótájékoztatót követően zajlott a békéscsabai Arcanum Hotelben.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …