2024. április 26., péntek
FONTOS

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budafoki MTE 0-3

A Budafokot fogadta vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az NB II. Merkantil Bank 1. fordulójában.

A fővárosiak az előző szezonban a 16. helyen végeztek a másodosztályban, míg a hazaiak a harmadosztály Közép csoportját megnyerve harcolták ki a feljutást. A mérkőzés előtti kezdőrúgást egy ötéves kislány, Tamara végezte el.

Hamar esélyt kapott a Budafok arra, hogy megszerezze első találatát, miután 6. minutumban Takács játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Kovács értékesítette. 10 perc játékot követően megrohamozta a kaput a Szeged, de résen volt a budafoki védelem. A 19. percben viszont ismét 11-est ítélt a Budafoknak Takács játékvezető, amit ezúttal Kulcsár váltott gólra. A két gólos hátrányban sem adta fel a Szeged, de Germán, majd Andorka sem talált a vendég kapuba. A 35. percben Kulcsár lövését hárította Aleksic. Nem sokkal később ismét a Budafok iramodott meg a szegedi kapu felé. Kovács passzolt Szabónak, aki végül Aleksicbe rúgta a labdát. A másik oldalon Zvara próbálkozott távolról. A 42. percben megszerezte a harmadik találatát is a Budafok, hiszen Szabó is feliratkozott a gólszerzők listájára.

A második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A hazaiak első kapura irányuló lövése Pongrácz nevéhez fűződik, nem sokkal később pedig Andorka elől szabadított fel a védelem. Az 52. percben egy szögletet követően Oláh fejelte a labdát a kapu mellé. A következő helyzet is a hazaiak előtt nyílt, de ezúttal Varga lőtt – szintén mellé. A másik oldalon egy vendég szöglet után Oláh Bálint lövése ment a kapu fölé.

Az idén június 1-től életbe lépett új szabályok értelmében újra kaphatnak lapot az edzők is. Takács játékvezető a 70. percben Joao Janieronak, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzőjének adott sárga lapot.

A 79. percben közel került a gólszerzéshez a hazai csapat. Gajdos fejelt a kapu irányába, de Kovács védett. A kipattanót pedig Kirják rúgta el a kapu elől. Nem sokkal később Varga lövése kerülte el a kaput. A 89. percben még Andorka próbálkozott, de a hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budafoki MTE 0-3.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia szerdán a Balmazújváros ellen lép pályára. A csapat következő hazai mérkőzését augusztus 11-én, vasárnap a Szombathelyi Haladás ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …