2024. február 23., péntek
FONTOS

Grimm mesefigurák Gyulaváriban

Öt installáción jelennek meg a Grimm testvérek legnépszerűbb meséi a gyulavári tornateremben.

A 16 és 20 négyzetméter alapterületű, több mint 2,5 méter magas, 3 dimenziós installációk igazán különleges látványosságot ígérnek a kiállítás megtekintőinek.

Piroska és a farkas, Hófehérke, Hamupipőke, A farkas és a hét kecskegida és Csizmás kandúr – a Grimm fivérek ezen népszerű mesefigurái jelennek meg szeptember 19. és október 13. között a gyulavári tornateremben.

A több mint három héten át látható meseszigetek bemutatása azonban több egy kiállításnál.

A szervezők gondoskodnak ugyanis rajzoló és színező sarokról és babzsákokról is. Szerveznek a tárlathoz kapcsolódó rajzpályázatot és könyvgyűjtést; előbbi eredményhirdetése és a beérkezett rajzok kiállítása, valamint a könyvgyűjtés kezdete azon az október 4-i Mesedélutánon lesz, amin meséket lehet majd hallani, az adományozók pedig könyvespolcokra helyezhetik fel a könyveiket. A késő délutáni órákban Pizsi-party is indul ezen a napon, ahová pizsamában, pléddel érkezhetnek a gyerekek, hogy Király Sándorné Erzsike nénit, mint nagymamát hallgassák, amint egy nagy fotelból mesél nekik.

Ezen a délutánon az öt installáció mellé interaktív programok társulnak: kötés, horgolás, mézeskalács díszítés, terményválogatás, terménykép készítése, arcfestés és fotópont beöltözött karakterekkel.

A szervezők hétköznapokon 9-14 óra között csoportokat várnak, akik a Bay Zoltán Általános Iskola titkárságán, a +36-66/460 930 telefonszámon és a mesesziget2019@gmail.com címen tudnak regisztrálni, délután kettőtől pedig – akárcsak a hétvégi napokon – az egyéni látogatókra számítanak.

A helyszínen pedagógusok várják a gyermekeket.

A Grimm meseszigetek című kiállítás 2019. szeptember 19-október 13. között, hétköznapokon 9-től 17 óráig, hétvégén 10-17 óra között látogatható.

A könyvgyűjtés a kiállítás végéig tart.

Nézze meg ezt is:

Szemléletformálás a lila suliban

Csütörtökön az egész nap a parasportról szólt a lila suliban, felhívva a figyelmet a fogyatékkal …