2022. augusztus 14., vasárnap
FONTOS

Két anyák házát is átadtak Békés megyében

A szülők számára kialakított szállást adtak át hétfőn, a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagkórházában. Az intézmény az Essity Hungary pályázatának egyik különdíját nyerte el, ennek keretében a megyeszékhelyen az anyaszobát újították fel, a fürdővárosban pedig a Perinatális Intenzív Centrum és a gyermek intenzív osztály anyaszállását korszerűsítették.

Molnár László, a pályázatot kiíró cég divízióigazgatója azt mondta, a kezdeményezés mögött egy egész közösség áll. Első lépésként a Bethesda Gyermekkórházban működő, égéssérült gyermekek szüleinek elhelyezését oldották meg az Anyák háza program révén 2015-ben, idén pedig négy kórházban segítettek.

Az 5 millió forintos fejlesztés kapcsán Becsei László főigazgató főorvos emlékeztetett, idén közel egymilliárd forintból költözött be a központi telephelyre a gyulai gyermekosztály, ez pedig nagy előrelépést jelent. Szintet lépett Gyulán a gyermekek ellátása – hangsúlyozta Kövesdi József osztályvezető főorvos. Az eseményen Görgényi Ernő gyulai polgármester fontos lépésként beszélt a fejlesztésről.

Az Anyák háza program célja az, hogy az emberek figyelmét a problémára irányítva összefogást hozzon létre, és segítséget nyújtson.

Nézze meg ezt is:

Az aszály miatt kevesebb volt a szúnyog és a béka

  Akkora az aszály a Dél-Alföldön, hogy az már a szúnyogokra is hatással van, nagyon …