2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 10. 18.

Témák:

– Új szakma került fel a Gyulai Szakképzési Centrum tagintézményének, a Harruckern János Szakképző Iskolának palettájára, ami nem más, mint a fodrászat. Az idei tanévben 8 tanuló kezdte el tanulmányait ezen a szakon, a munkát pedig jelentősen segíti az újonnan kiépített fodrász tanműhely. A helyiséget pénteken adták át a helyszínen.

– A közelmúltban nyitották meg a Schriffert Mihály fafaragó, népi iparművész alkotásait bemutató időszaki kiállítást a Tájvízházban. A Korszakokon át címet viselő tárlaton, november 22-éig összesen 55 szakrális- és dísztárgyakat, szobrokat, de kisebb bútorokat is megtekinthetnek az érdeklődők.

– Több, mint 150 diák vehetett részt azon a nyílt napon, melyet a Kohán Képtárban rendezett a Gyulai Művésztelep. Albrecht Júlia, az egyesület elnöke előadással készült a gyerekeknek, akik különböző feladatok segítségével kerülhettek közelebb a művészethez.

– Két alkotó közös tárlata nyílt meg nemrég a gyulai Postagalériában. Bíró Katalin és Cseke Mihályné két éve, a József Dezső alkotókörben ismerkedett meg.

– Újból felelevenítették a német nemzetiségi hagyományokat Gyulán, az elmúlt napokban megrendezett sváb bálon. Az eseményre a környékbeli településekről is érkeztek olyanok, akik hosszú évek óta vagy gyermekkoruk óta ápolják a sváb hagyományokat.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …