2024. április 26., péntek
FONTOS

A Kohán Képtárban tartottak nyílt napot gyulai diákoknak

Csütörtökön összesen hét gyulai iskola tanulói látogattak a Kohán képtárba, ahol a Gyulai Művésztelep elnöke, Albrecht Júlia nyújtott számukra betekintést a művészet világába.

A délelőtti órákban jelen lévő gyerekek a Harruckern középiskolából érkeztek, egy rövid előadást követően pedig feladatokat is kaptak. Miután megismerték, hogy milyen szempontok alapján érdemes körbejárni egy kiállítást, és megvizsgálni egy-egy alkotást, kérdőívet kellett kitölteniük.

A Kohán képtárban jelenleg azok az alkotások láthatóak, melyeket a Gyulai Nyári Művésztelep 50 éves évfordulója alkalmából állítottak ki. Az elsődleges cél mindenképp az volt a “nyílt nappal”, hogy közelebb hozzák a gyerekeket a művészethez, értsék azt, és tudatosan vizsgáljanak alkotásokat. Ezen kívül a Gyulai Művésztelep stílusa kapott nagy szerepet a bemutatók és feladatok során.

Az iskolás csoportok egészen reggel 8-tól váltották egymást képtárban és érdeklődve haladtak végig a számukra adott feladatokon. Ezen a nyílt napon így több, mint 150 fiatal került közelebb a művészethez, még ha csak egy pár órára is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …