2024. április 27., szombat
FONTOS

Megtartotta alakuló ülését Gyula képviselő-testülete

Október 24-én tartotta alakuló testületi ülését Gyula képviselő-testülete, ahol az újonnan megválasztott képviselők is bemutatkoztak. A csütörtöki ülés a gyulai helyi választási bizottság tájékoztatójával, a választási eredmények bemutatásával kezdődött Novák Amanda elnök részéről. A választás során Gyulán összesen 224 bizottsági tag vett részt a munkában.

Az alakuló testületi ülésen megjelent Takács Árpád kormánymegbízott, aki elismeréssel szólt a Gyulán folyó munkáról.

2019-ben négy nemzetiségi választást tűztek ki a városban, a szlovák voksolás megtartására azonban elegendő szlovák választópolgár hiányában nem került sor. A választás a román, a roma, illetve a német nemzetiségek tekintetében volt eredményes.

Az újonnan alakult grémium első ülésén a megbízó levelek átadása, valamint a képviselők és a polgármester eskütétele is lezajlott.

A harmadik polgármesteri ciklusát kezdő Görgényi Ernő azzal folytatta, szeretnék kiemelten támogatni a turizmus fejlődését. Szót ejtett a Gyulai Várfürdő terveiről, melyre 2,5 milliárd forintos támogatást nyertek. Ezután a munkahelyteremtő beruházásokra tért ki. Itt megemlítette a Déli-Ipari Park kiépítését az Airbus helikopteralkatrész-gyár létesítése érdekében. Ezen a területen további üzemek építésére számítanak. A polgármester tervezett útfelújításokról, kerékpárutak építéséről, bölcsődék, óvodák, iskolák, valamint az egészségügy fejlesztéséről is beszélt. A gyulai vasútállomással kapcsolatban elmondta, a MÁV-val együttműködésben annak épülete és környezete is megújulhat a következő években.

A képviselő-testületi ülésen az új alpolgármestereket is megválasztotta a grémium, mely téren nem történt változás, a következő öt évben is Kónya István és Alt Norbert folytatja a munkát. Az ülésen a tanácsnokokat és bizottsági tagokat is megválasztották. Tanácsnokként a sport-, valamint a társasházakkal kapcsolatos ügyekkel Kiss Tamásné, a mezőgazdasággal Ökrös István foglalkozik, Szalai György pedig az önkormányzati gazdasági társaságok felügyeletéért felel.

Az ülést követően a grémium a városháza udvara vonult, ahol közösen ültettek el – egy korábban kivágott fa helyére – egy új facsemetét.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …