2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 10. 31.

Témák:

– Az új eszközök beszerzése mellett a fiatalok megszólítása a legfontosabb célja a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programnak – jelentette ki a Békés megyébe látogató Honvédelmi Miniszter. Benkő Tibor beszélt a gyulai Airbus beruházás jelentőségéről is.

– Nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánította az Airbus beruházást a magyar kormány – számolt be róla Görgényi Ernő polgármester az október 31-i képviselő-testületi ülésen. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatót egyhangúan fogadta el a grémium, mint ahogy az Erkel Ferenc Művészeti Ösztöndíj odaítéléséről is egyhangúan döntött a grémium.

– Hamarosan új, interaktív elemeket építenek ki a gyulai várban. Fényvetítéssel fogják megjeleníteni az 1566-os ostrom eseményeit egy 3 méterszer másfél méteres diorámán.

– A hideg idő beálltával is zajlik az élet a Kígyósi pusztán. A szarvasmarhák ebben az időszakban igyekeznek minél több időt tölteni legeléssel és a téli kondíció megszerzésével. A nyáron hazánkban fészkelő madarak már elvonultak, a télen itt időző madarak kezdenek megérkezni.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …