2024. április 26., péntek
FONTOS

Idén 127-en szereztek mesterlevelet összesen 15 szakmában

19 év alatt 1350 szakember szerezte meg mesterlevelét a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál – hangzott el a péntek esti, békéscsabai eseményen. A szervezet hagyományosan novemberben rendezi mesteravató ünnepségét, ahol idén 15 szakmában 127-en szereztek mesterlevelet. Békéscsabáról 22-en, Békésről 9-en, Orosházáról 9-en, Gyuláról 8-an, Csorvásról és Mezőberényből 4-4 mester tett esküt.

A legújabb mesterek autószerelő, autóelektronikai műszerész, ács-állványozó, burkoló, cukrász, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, hűtő-, klíma- és szivattyú berendezés szerelő, járműfényező, karosszérialakatos, kézápoló és műkörömépítő, kozmetikus, kőműves, lábápoló, női szabó, illetve szakács szakmában vehették át levelüket. A mesterek számára megtisztelő, és egyben felelősség is a címet viselni.

Idén is elkészítették a mesterképzés évkönyvét, vagyis a Mesterlevél 2019. című kiadványt. Az eseményen köszöntötték a koszorús mestereket is, akik több évtizedes szakmai munkásságukért vehették át címüket. Elhangzott, a jogszabályok olyan jogi követelményeket fogalmaztak meg jó néhány szakmában az évek során, melyeket nem is lehet önállóan gyakorolni a vállalkozóknak a mestercím nélkül.

 

Az iparkamara idén is kiadta a mesterképzés évkönyvét, a Mesterlevél 2019. című kiadványt, amelyet az ünnepségen adtak át a mestereknek, oktatóknak, partnereknek.

A könyv létrejöttében nyújtott támogatást több megyei település és a megyei önkormányzat is, nevezetesen:

gyémánt fokozatú támogató: Békéscsaba Megyei Jogú Város

kiemelt támogató: Békés Megyei Önkormányzat

arany fokozatú támogató: Csorvás Város Önkormányzata, Mezőberény Város Önkormányzata, Orosháza Város Önkormányzata

ezüst fokozatú támogató: Sarkad Város Önkormányzata

bronz fokozatú támogató: Gyomaendrőd Város Önkormányzata, Újkígyós Város Önkormányzata

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …