2024. április 26., péntek
FONTOS

Konferencia a család egyéni és társadalmi jelentőségéről

A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete, illetve a Magyar Tudományos Akadémia szegedi reprodukciós munkacsoportja tizenegyedik alkalommal rendezte meg a “Megelőzés szolgálatában” című konferenciáját.

Csütörtökön a Gyulai Törvényszék dísztermében egy előzetes kongresszus során a jogi és az egészségügyi szakma képviselői találkoztak. Pénteken már a Park Hotelben folytatták a szakemberek a tanácskozást, ahol a megelőzésről, így például a védőoltások jelentőségéről is szó esett, nem utolsó sorban a HPV szűrések fontosságáról.

A rendezvényt az Országos Igazságügyi Konferencia “iker” kongresszusaként rendezték meg, mely egyben a Szerb-Magyar Nőgyógyász Baráti Társaság találkozója is volt. Az előadások során a császármetszés technikájáról is szó esett.

A Szerb-Magyar Nőgyógyász Baráti Társaság magyarországi elnöke, Németh Gábor a Szegedi Tudományegyetem és az újvidéki egyetem közötti kapcsolatról beszélt.

Az évente megrendezett konferencián ezúttal az orvosok, védőnők és más szakemberek a reproduktív egészségvédelem, a család egyéni és társadalmi jelentősége köré építették fel a találkozót. Az eseményen a családtervezés aktuális kérdéseivel is foglalkoztak.

A szülészek, nőgyógyászok, védőnők konferenciáján összesen több, mint tíz témában tartottak előadást.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …