2024. április 26., péntek
FONTOS

A hímzés volt a középpontban az idei népművészeti vetélkedőn

Immár kilencedik alkalommal rendezte meg idősek számára a népművészeti vetélkedőt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye. A Városháza dísztermében megrendezett eseményen több gyulai idős klub is képviseltette magát. Az eseményre érkeztek idén is Kétegyházáról, Elekről, valamint Lőkösházáról.

A versenyt minden évben más tematika szerint rendezik meg, hogy minél változatosabb legyen az idősek számára. Az idei esemény a hímzés köré épült.

A 11 résztvevő csapat kvíz játékokon, szellemi fejtörők megoldásával mutathatta meg tudását. Több klub már nem először vesz részt ezen az eseményen. Az elmúlt években rendszerint a Németvárosi Idősek Klubja érdemelte ki a vándorkupát, így a többi csapat próbálta megtörni ezt a sorozatot. A népdal és a népművészeti hét alkalmából megvalósuló esemény rangját jelzi, hogy már 9. alkalommal is egyre több idős klubot megmozgat a vetélkedő.

A versenyen minden feladatot külön pontozott a három tagú zsűri. A győztes klubot a jó hangulat mellett idén is vándorserleggel jutalmazták.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …