2024. április 26., péntek
FONTOS

A felújításokról és a csúszásmentesítésről is dönteniük kell a társasház-tulajdonosoknak

A társasházak tulajdonosaira, valamint közös képviselőire is számos döntés vár az új év kezdetén. Elsőként meg kell vitatniuk az előző esztendő működéséről, a keletkezett kiadásokról és bevételekről készített beszámolót.

Harmati Imre közös képviselő elárulta, a beszámoló részletesen tartalmazza a közös képviselő tevékenységét is, hogy milyen felújításokat, javításokat végeztek el, pontosan mekkora összeget fordítottak ezekre. A 2019-es adatok alapján pedig elkészítik az ez évre vonatkozó tervezetet.

Ha a tulajdonosok úgy döntenek, hogy 2020-ban magasabb összegű felújítási alapot szeretnének létrehozni, ennek összegében is meg kell állapodniuk, illetve arról is döntést hoznak, hogy mely időponttól kezdik el a gyűjtést.

A folyamatos, fagypont alatti átlaghőmérséklet miatt pedig felmerülhet a kérdés, hogy kinek a kötelessége a társasházak előtti csúszásmentesítés. Miközben a családi házak esetében ez egyértelmű, a társasházak esetében sokan nincsenek tisztában azzal, hogy kinek kell gondoskodnia az esetleges hó- és jég eltakarításáról. Mivel a tulajdonos kötelezettsége a csúszásmentesítés, az csak tévhit, hogy a közös képviselő feladata a járdák biztonságossá tétele.

A csúszásmentesítésre a sózás mellett megoldást jelenthetnek az alternatív csúszásmentesítő anyagok is, például a homok, a sóder, vagy a természetesen lebomló faforgács.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …