2021. május 7., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 01. 14.

Témák:

– Újabb tájékoztatót tartott a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága az adójogszabályok 2020. évi változásairól. A már tíz éve zajló folyamat révén sokat javítottak az ország működésén, ami a családok helyzetére, valamint a versenyképesség javítására is pozitív hatással volt – hangzott el a kedd délelőtti rendezvényen.

– 75 éve, 1945 január 10-én közel 500 német származású embert hurcoltak el Gyuláról a Szovjetunióba kényszermunkára. Az elmúlt vasárnap ezúttal is megemlékezést tartottak a németvárosi templomban, valamint az Apor Vilmos téren található emlékszobornál.

– Közösségi oldalakon és az ügyfélszolgálaton keresztül is érkeztek jelzések a Gyulai Közüzemi Kft-hez a zöld kukák nem megfelelő ürítésével kapcsolatban. A társaság szerint a tulajdonosnak kell gondoskodnia arról, hogy a hulladék ne fagyjon, vagy tömörödjön a gyűjtőedénybe, munkatársaik ugyanis egészségügyi és balesetvédelmi okok miatt nem nyúlhatnak a kukákba.

– A karácsonyi, vízkereszt utáni időszakban karácsonyfa begyűjtést, örökbefogadást szerveztek a Gyulai Kecskefarmon. A területen a nyár folyamán szú kár ért 17 fenyőfát, ezek pótlására indult a kezdeményezés.

– Tizenhárom határsértőt fogtak el a rendőrök hétfő este Kisdombegyháznál.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2021. 05. 03.

Témák: – 95 végzős diák kezdte el a mai napon érettségi vizsgáját az Erkel Ferenc …