2024. április 26., péntek
FONTOS

A szakmák irányába szeretnék terelni a fiatalokat

A 2020-as év kezdetével a cégek és más vállalkozók számára meghirdetett pályázatok terén is jelentős változások léptek érvénybe, ezekről a legegyszerűbben a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara révén tájékozódhatnak. A tanácsadás minden – a kamaránál regisztrált – vállalkozás számára személyre szabottan működik.

Azoknak a tanulóknak, akiknek tanulmányi eredményei nem teszik lehetővé az egyetemi felvételit, szakma nélküli, potenciális munkanélkülivé válhatnak, vagy ha találnak is munkát, csak olyat tudnak elvállalni, amihez nem kell szakképesítés. Eközben jelentős munkaerőhiány áll fenn, és képzett szakemberekre, szakmunkásokra van szüksége a gazdaságnak. Az iparkamara ezeket a fiatalokat kívánja megszólítani.

Számos diák tanul olyan gimnáziumban, amelynek az elvégzésével nem szerez szakmát, csak érettségi bizonyítványt kaphat, közülük azonban nem mindenki tud továbbtanulni a felsőoktatásban. A kamara által vállalt projekt célja az, hogy megfelelő pályaorientációs tevékenységgel a célcsoportot – a Magyarországon német mintára kialakított – duális szakképzés felé tereljék, valamint megismertessék az abban rejlő lehetőségeket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …