2024. április 26., péntek
FONTOS

Csak magyar nyelvű előadásokat mutatnak be a Shakespeare Fesztiválon

Az első felvételek még tavaly júniusban készültek, amikor az orosz U Moszta társulat színészei jelentek meg Gyula közterein, készülve esti előadásukra.

Többek között ők is szórakoztatták a közönséget a tavalyi Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon, de rajtuk kívül az olasz Theatro Potlach társulat által is megismerhettük az angol drámaíró történeteit, komédiáit. Az idei nyári összművészeti fesztiválról Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója beszélt 3Téma című műsorunkban. A legnagyobb változás az lesz, hogy a Shakespeare fesztiválon kizárólag magyar előadásokat láthat a gyulai közönség.

A fesztiválprogramnak – a korábbi évek mintájára – három csomópontja lesz, az évad a Márai Sándor napokkal kezdődik, mely fesztiválon napi 2 program várja az érdeklődőket. A főszezon második pillérét a 2020-as Shakespeare Fesztivál jelenti majd, mely egy héten keresztül tölti fel a város kulturális életét. Augusztus elején harmadik alkalommal fogják megrendezni az Erdélyi Hét elnevezésű színházi fesztivált, melynek keretében minden nap más-más erdélyi magyar színház mutatkozik be.

Az Erdélyi Hetet követően idén is megrendezik a Körös-völgyi Sokadalmat, melynek első estéjén az Egri Csillagokat mutatják be, a Végvári Esték első napján pedig a zentai csatáról készült rockoperával várják a közönséget a tószínpadon.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …