2024. április 26., péntek
FONTOS

Az Almásy-kastélyban olvashatók Werner György felmenőinek levelei

Werner György évszázados hagyománnyal rendelkező üveges kisiparos dinasztia leszármazottjaként folytatta Gyulán, és tanulta ki az épületüveges, díszmű üvegező mesterséget.

A vállalkozást még 1872-ben, néhai nagyapai nagybátyja alapította. Kézjegy című műsorunk forgatása alatt az Almásy-kastély egyik kiállítótermét látogattuk meg, hiszen az imént említett alapító levelei is megtalálhatók itt.

Ezek a felvételek már Werner György műhelyében készültek, éppen az üvegezés rejtelmeibe enged betekintést. A nemrégen Sikeres Gyulai elismeréssel is kitüntetett üvegező mester nem csak magyar, hanem nemzetközi sikereket is magáénak mondhat. Történeteket hallhattunk a gyimesi csángók Árpádházi Szent Erzsébet Líceumának épületén végzett üvegezési munkálatairól, de mindemellett az ő nevéhez fűződik a bécsi Wenckheim kápolna üvegezése is.

Az esti Híradó után következő Kézjegyben többek között azt is megtudhatják, hogy Nemecsekék bizony tényleg szerethették rágni a gittet, valamint további történeteket halhatunk a többgenerációs üvegező mester felmenőiről és legkedvesebb munkáiról.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …