2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 03. 11.

Témák:

– Sok Békés megyei vállalkozás számottevően magas kínai importtal működik, így a koronavírus jelentősen megnehezíti az egyes cégek működését. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 3Témában beszélt a vírus megyei gazdaságra vonatkozó, várható következményeiről.

– Gyulán is elmarad a március 15-ei ünnepség – jelentette be szerda délelőtt kiadott közleményében Görgényi Ernő polgármester. Az ünnepi képviselő-testületi ülést zárt körben tartják meg, a városi kitüntetéseket átadják. Az ünnepi képviselő-testületi ülésen csak a kitüntetettek, kísérőik, az önkormányzati képviselők és a média munkatársai lehetnek jelen.

– Elmarad a március 14-ei, eleki ünnepi megyegyűlés is – ezt már Zalai Mihály, a közgyűlés elnöke tudatta. A közleményben azt írták, hogy bár – információk szerint – Békés megyében jelenleg nincs koronavírustól megbetegedett személy, de a megelőzést szem előtt kell tartani. Az elhalasztott ünnepi ülés utólagos megtartásáról és az Elnöki elismerések más időpontban történő átadásáról később döntenek.

– Március végéig van lehetőségük az 1990 előtt épült társasházaknak arra, hogy pályázzanak az akár 1 millió forint értékű támogatásra. Az elnyert pénzösszeg kizárólag a közös-, valamint a lakásszövetkezet tulajdonában lévő társasházak még el nem kezdett felújítási munkálataihoz vehető igénybe.

– Gyulai diákok számára tartottak előadást a Beporzók Napján a gyulai Tájvízházban. A legnagyobb figyelmet a méhek kapták. Velük kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy mennyire nélkülözhetetlenek az emberiség számára.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …