2024. április 26., péntek
FONTOS

Gazdasági veszteségek is érhetik térségünket a koronavírus miatt

Az egészségügyi kockázatok mellett a gazdaság területén is nagy veszteségek érhetik az országot a koronavírus miatt – hangzott el a 3Témában, melynek vendége Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt. Az eddigi gazdasági növekedéssel ellentétben akár visszaeséssel is számolhatunk az idei évben. A Békés megyei kis és nagy vállalkozóknak leginkább az import áruk beszerzése jelent gondot, különösen azoknál, akik Kínából és Olaszországból várták eddig az alapanyagokat. Sok helyről jelenleg nem érkezhet be áru az országba.

A turizmus nagyon meg fogja szenvedni a koronavírust – ezt korábban Varga Mihály pénzügyminiszter mondta. Ezt a megyei kamara elnöke is megerősítette, a járvány miatt térségünkben, így városunkban is visszaeshet a turizmus.

3Téma című műsorunkban szó esett a megyei kamara gazdasági évnyitóján elhangzottakról is. Békés megye továbbra is jelentősen elmaradott helyzetben van, a legnagyobb probléma, hogy a vállalkozások 90%-a nem éri el a cégenkénti 10 fős foglalkoztatási létszámot sem. A megyében mindössze 14 olyan cég van, mely 250 főnél több létszámot foglalkoztat. Veszélyben a munkaerő utánpótlás is, hiszen megyénk az ország legelöregedettebb térsége, közel dupla annyian halnak meg évente, mint amennyi gyermek születik.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …