2024. április 26., péntek
FONTOS

Ítélkezési szünet kezdődött a bíróságokon

2020. március 16. napjától szünetel a személyes ügyfélforgalom a Békés megyei bíróságok épületében a koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében. Ugyanettől a naptól a Kormány által elrendelt rendkívüli ítélkezési szünetre tekintettel valamennyi tárgyalás és az ügyfelek megjelenésével járó eljárási cselekmény elmarad a megye bíróságain. Alább a Gyulai törvényszék közleménye olvasható.

“A bíróságokon rendkívüli ítélkezési szünet kezdődik 2020. március 15. napjától. A rendkívüli ítélkezési szünetre tekintettel 2020. március 16. napjával kezdődően valamennyi tárgyalás és az ügyfelek megjelenésével járó eljárási cselekmény elmarad a megye bíróságain is.

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében a Gyulai Törvényszék elnökének intézkedése nyomán valamennyi Békés megyei bírósági épület esetén 2020. március 16. napjától az intézkedés visszavonásáig az alábbiak irányadók:

Ezen időponttól a személyes ügyfélforgalom szünetel a Békés megyei bíróság épületekben, az ügyfelek a beadványokat az egyébként reájuk vonatkozó eljárási vagy ügyviteli szabályokból ismert módon nyújthatják be. Ettől függően a beadványokat postai úton, elektronikus úton juttathatják el vagy a bírósági gyűjtőládákban helyezhetik el.

Ezen felül az egyébkénti félfogadási idő alatt a honlapon közzé tett telefonszámokon kérhetnek tájékoztatást. Az intézkedés kiterjed az ügyfélsegítők megtartásának felfüggesztésére is.”

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …