2024. április 27., szombat
FONTOS

Drámai helyzet a turizmusban, üresek a gyulai éttermek

Drámai helyzet lépett fel a turizmus terén nem csak az országban, hanem Gyulán is a koronavírus-járvány miatt. A hotelekben és az apartmanokban foglalt időpontokat sorra mondták le a vendégek, ez a kiesés óriási károkat jelent a szállásadóknak. A járványhelyzet napról-napra, rendkívül gyorsan változhat, az optimista becslések arról szólnak, hogy a nyári főszezon még megmenthető.

A turizmussal karöltve működő vendéglátó szektor is erősen megérzi a koronavírus-járványt. Egy, a napokban született rendelet értelmében a kávézók, éttermek délután három órát követően bezárnak. Ez még nem tetőzi a problémát, hiszen az emberek ez idő előtt, nyitvatartási időben sem látogatják túlzottan ezeket a helyeket. Ez tapasztalható az egyik, a város központjában működő étteremben is, ugyanakkor ez a hatás és kiesés kivétel nélkül minden vállalkozást érintett.

Az éttermekben a jelenlegi helyzetre való tekintettel igyekeznek szellősen leültetni a vendégeket, hogy ne kerüljenek szorosan egymás mellé. A pincérek, szakácsok és minden dolgozó kesztyűben végzi munkáját.

Görgényi Ernő polgármester és a gyulai turizmusban dolgozó szakemberek a tegnapi nap folyamán, személyes találkozás nélkül, egy online konferencián tanácskoztak a helyzetről, megoldást keresve a helyi gondokra. Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután jelentette be azokat a munkahelyvédelmi intézkedéseket, melyek többek között a turisztikai munkáltatókat is érintik.

A turisztikai szakemberek jelenleg a helyzet felmérésen dolgoznak, hogy minél pontosabb képet kapjanak az ágazatot ért veszteségekről.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …