2024. április 27., szombat
FONTOS

Négy gyulai iskola nyerte el az ,,Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet

Március 26-án került sor az Oktatási Hivatal korábban meghirdetett pályázatának eredményhirdetésére, ekkor dőlt el, hogy mely köznevelési intézmények nyerték el az ,,Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet.

Országosan összesen 356 köznevelési és szakképző intézményt választottak ki, köztük szerepel Gyuláról az Erkel Ferenc Gimnázium, az Implom József Általános Iskola, a Harruckern János Szakgimnázium, valamint az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A bázisintézmények olyan iskolákat foglalnak magukba, melyek megyei, járási, esetleg országos szinten elismert és szakmai hagyományokkal rendelkező, a feladat ellátásához megfelelő módon felszerelt, az adott területen magas színvonalú oktatásra alkalmas nevelési-oktatási intézmények.

Jó gyakorlat minden olyan innovációs folyamat, pedagógiai módszer, eszköz együttese, amely több éve szolgálja az adott intézmény nevelő-oktató munkájának fejlesztését. Fontos szempont, hogy ezek a jó gyakorlatok a környező iskolákat is elérjék, és alkalmazni tudják ezeket fejlődésük érdekében. Kertes Gabriella, a gyulai Implom iskola igazgatója elmondta, pályázatukban igyekeztek azokat a pedagógiai gyakorlatokat kiválasztani, amelyek a más intézményekben folyó fejlesztő munkát is pozitívan befolyásolhatják.

Az ,,Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím azt jelenteni a gyulai iskolák számára, hogy más intézményeket támogatva kell programokat szervezniük a jövőben, így tematikus napokkal, bemutató foglalkozásokkal igyekeznek majd együttműködni velük.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …