2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 05. 05.

Témák:

– Alapvetően gyors gazdasági rehabilitációt vár az országban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A járványügyi helyzetben a vállalkozók egyik legnagyobb gondjait az Olaszországból és a távol keletről érkező import áruk beszerezése jelentette, a kínai áruk tekintetében azonban úgy néz ki, most már rendeződik a helyzet.

– A napokban Békés megyében is megkezdődnek a koronavírus miatt szervezett szűrővizsgálatok. A programban résztvevők hozzájárulhatnak a vírus gyógyításához, emellett azt is megtudhatják, átestek-e már a fertőzésen. Szintén a járványhelyzettel kapcsolatos keddi hír, hogy több, a következő időszakban tervezett gyulai program is elmarad.

– Az emberek nagyobbik része rendeltetésszerűen használja a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, de egy nem elhanyagolható kisebbség továbbra sem vesz tudomást a szabályokról. A Gyulai Közüzemi Közüzemi Kft már több esetben is eljárást kezdeményezett.

– Az időjárás változékonyságának köszönhetően az öntözésen kívül kevesebb tevékenység akad kertünkben, hiszen a kártevők és a kórokozók nagy része nem jelent meg a növényeken. Azonban ilyenkor sem árt elővigyázatosnak lenni és permetezni.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …