2024. április 26., péntek
FONTOS

A magyar érettségivel nem volt gond, a matek már nehezebb volt a diákok szerint

 

Egy különleges érettségi közepén tartunk a napokban, hiszen a 2020-as vizsgaidőszak hozott újdonságot a végzősöknek. Kezdődött mindez a március 16-án bevezetett digitális oktatással, így a tanárok otthonról igyekeztek felkészíteni a tanulókat. A megszokott időpontban, május 4-én elkezdődött az idei érettségi, ugyanakkor most a legtöbb tárgyból csak írásbeli vizsgák voltak. A visszajelzések arról árulkodnak, hogy a kezdeti nehézségeket könnyedén átlépték a diákok, a felkészülés mellett idén azonban a körülményekhez is alkalmazkodniuk kellett, így a legtöbben már eleve maszkban érkeztek meg az érettségire.

A vizsgák, ahogy a diákok fogalmaztak családias légkörben zajlottak, de nem csak a tanterembe, hanem az intézménybe való belépés is korlátozott volt. A kötelező tantárgyak középszintű vizsgái már az előző napokban lezajlottak, a hét többi napján a természettudományi vagy az egyéb szabadon választott tantárgyak érettségiét, illetve az emelt szintű vizsgákat tartják meg.

Az imént említett érettségit követte az angol, melyen kevesebben vettek részt az Erkelben, mivel sokak már előrehozott vizsgát tettek tavaly. Németből összesen tizenketten adtak számot tudásukról, ezzel zárult az idei érettségi első hete.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …