2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 05. 13.

Témák:

– 50 millió forintos, kormányzati támogatással újul meg Gyula legrégebbi lakóépülete, az erősen leromlott állapotú Máriás-ház. A szerda délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatón Soltész Miklós államtitkár jelentette be, hogy a jövőben a kormányzat a németvárosi Szent József Templom felújításában is részt vállal.

– Korábban nem látott mértékben csökkent a koronavírus fertőzöttek száma Békés megyében. Szerda reggelre a keddi 16-ról 11-re esett a regisztrált betegek száma térségünkben. Így immár nem a 14-nél tartó Vas, hanem Békés mutathatja fel a legkevesebb esetet Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma továbbra is csökken, a legtöbben még mindig Budapesten és Pest megyében kapták el a kórt.

– Az érettségizők közül még sokan nem dőlhetnek hátra, hiszen van, akinek még pénteken is számot kell adnia tudásáról. A kötelező tantárgyakból ugyan már levizsgáztak a végzős gimnazisták, de felsőfokú vizsgákat még a további napokban is rendeznek.

– A függőség egyik leggyakoribb formája a túlzott alkoholfogyasztás. Szicsek Margit szakpszichológus kiemelte, a home office nem azt jelenti, hogy otthon “nyaralunk”.

– Egy Gyulán, a Kossuth téren készült videóval kampányolnak a gyalogosok biztonságának erősítéséért. „Zebra” terv címmel országszerte háromnapos baleset-megelőzési akciót az Országos Baleset-megelőzési Bizottság keddtől-csütörtökig. A kezdeményezés célja az, hogy erősítsék a gyalogosok biztonságát.

– Balesetnél helyszíneltek a rendőrök Kondoros külterületén, ahol egy kamion szalagkorlátnak ütközött. A jármű vezetője könnyebben megsérült.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …