2024. április 26., péntek
FONTOS

Lakótelepeken koncerteznek a Jókai Színház művészei

Először május 7-én késő délután csendült fel a Monte Cristo grófjának Róma dala Békéscsabán a Zöldfa és a Munkás utca kereszteződésénél.

A Jókai Színház ugyanis Házhoz megy elnevezéssel új sorozatot indított, mellyel a koronavírus-járvány okozta helyzetben otthonukba kényszerült embereket célozza meg, akik minden csütörtökön és vasárnap újabb és újabb helyszíneken, lakótelepeken találkozhatnak a teátrum művészeivel. Első alkalommal Csonka Dóra, Gulyás Attila és Nagy Róbert lépett az erre az alkalomra készített guruló színpadra.

A röpke fél órás műsor összeállításakor fontos szempont volt az is, hogy minden korosztálynak kedvezzenek, így elhangzott például az Aladdin Minket vár a világ című dala, Máté Péter A zene nélkül mit érek én slágere vagy a Délibábos Hortobágyon elnevezésű operettszám.

Fontos megjegyezni, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem teszik közzé a soron következő helyszíneket, hiszen a járványhelyzet miatt, a rendelkezések betartása érdekében a hallgatóság nem gyűlhet össze, csoportosulhat. Csupán az erkélyekről, ablakokból nézhetik a produkciókat, emellett a színészek az óvintézkedéseket betartva adják a műsort, a közönséggel csak a távolságot megtartva létesítenek kapcsolatot.

A 30 perces, musical- és operettrészletekből, pop- és táncdalokból álló összeállítást a három művésszel legközelebb vasárnap láthatja újra a békéscsabai közönség.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …