2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulán is újranyitottak az éttermek belső terei

 

Május 4-étől fokozatosan, újabb és újabb étterem terasza nyílt meg a vendégek előtt, a lehetőséggel a gyulai vendéglátóhelyek is azonnal éltek. A kormány a közelmúltban újabb enyhítéseket jelentett be, ennek értelmében az éttermek, kávézók és szállodák zárt tereiben is tartózkodhatnak a vendégek. A Komló Étterem – a különböző szabályok betartásával – szintén megnyitotta belső helyiségeit. A másfél méteres távolság tartása, illetve a dolgozók számára a maszk viselése továbbra is kötelező.

A védőtávolság betartásával a szállodák, panziók is újra fogadhatnak vendégeket. Szász Bence hozzátette, a foglalási kedv ugyan még meg sem közelíti a megszokottakat, de a javuló tendencia már most mutatkozik. Az optimista becslések szerint – amennyiben az egészségügyi helyzet is kedvező marad vagy tovább javul – a nyár elejére minden visszaállhat a normális kerékvágásba, legalább is a foglalások tekintetében.

Az éttermek mellett a cukrászdák belső terei is újranyitottak, hétfőtől a Százéves cukrászdában is több férőhellyel várták a vendégeket. A kényszerű zárva tartás itt is nehézségeket okozott, a sütemények házhoz szállítása pedig egyáltalán nem megszokott, lehetőség ugyan volt erre, de a vártnál jóval kevesebben éltek vele. A napokban itt is újra indult az élet, ami a kellemes tavaszi időjárásnak is köszönhető.

Az elmúlt néhány hetet a cukrászda is kihasználta, május 18-ára több sütemény megújult, illetve eddig nem látott új finomságok fogadták az édesszájúakat.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …