2024. április 26., péntek
FONTOS

Idén is elismerik a kiváló gyakorlati képzőhelyeket

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is meghirdette a Kiváló Gyakorlati Képzőhely cím elnyerésére szóló pályázatát.

A kilencedik alkalommal kiírt program célja, hogy erkölcsi elismerésben részesítsék azokat a vállalkozásokat, melyek felvállalják a szakmunkás tanulók magas színvonalú gyakorlati oktatását. A munkáltatók között van, aki szakmaszeretetből vagy szakmája fennmaradása érdekében vállalja ezt, és van, aki a szakmai utánpótlást kívánja biztosítani a tanulókkal. Ez a feladat emberileg és anyagilag is többet kíván az oktatóktól, a gyakorlati képzést folytató vállalkozóktól. Ezt a munkát szeretné díjazni a kamara a Kiváló Gyakorlati Képzőhely címmel.

A pályázat benyújtását követően egy Szakképzési Bizottság fog dönteni az elismerésről. Fontos, hogy a Kiváló Gyakorlati Képzőhely címre azok az önkéntes kamarai tagok pályázhatnak, akik legalább már három éve gyakorlati képzőhelyként működnek. A vállalkozásoknak be kell mutatniuk oktatási módszereiket, eszközeiket és a jellemző jó gyakorlatokat is. Kiemelt szempont a tanulmányi versenyekre való felkészítés.

Az elismerő címre egészen június 30-ig lehet pályázni elektronikus úton, vagy akár papír alapon.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …