2024. április 27., szombat
FONTOS

Szigorú szabályok mellett újra látogathatók a szociális intézmények

Június negyedikétől nagyrészt feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben. A március nyolcadikán kihirdetett, majd többször módosított tilalomra vonatkozó rendelkezéseket a Nemzeti Népegészségügyi Központ több pontban oldotta fel részlegesen.

A látogatóknak többek között kézfertőtlenítőt kell használniuk, valamint kötelező szájmaszkot viselniük akkor, hogyha meglátogatják hozzátartozójukat. Az intézmény dolgozói mellett az idősek is örültek annak, hogy megjelenhettek a rokonok, látogatók.

A Gyulai Tankerületi Központ felajánlásának köszönhetően a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye szociális intézményei egy-egy úgynevezett “Pozitív falat” kaptak, melyen üzenhetett bárki a bent lakóknak. Kiss Szabolcs intézményvezető kiemelte, a vírushelyzet még nem múlt el, ezért továbbra is szigorú szabályokat kell betartani.

Kiss Szabolcs hangsúlyozta, az eddigi tapasztalatok szerint a látogatók a szabályokat betartják. Ők egyébként mindenkit külön-külön értesítettek a tilalom kezdetekor, és most, a részleges feloldáskor is.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …