2024. április 26., péntek
FONTOS

Átadták a bizonyítványokat az Erkelben, 19 diák ballagott el a Bay iskolából

A Himnusz eléneklésével kezdődött a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium érettségi átadó ünnepsége, melyet a zeneiskolában rendeztek meg. Ezen a napon 106 végzős tanuló vehette át bizonyítványát, a külsős érettségizőkkel együtt pedig összesen 112 bizonyítványt osztottak ki az eseményen.

A bizonyítványok átadását megelőzően a diákok közösen köszönték meg tanáraik munkáját az osztálytermekben. Ezután osztályonként búcsúztak el a végzősöktől, így a program két naposra bővült. Az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, idén mindenképp különös figyelmet szerettek szentelni a végzősöknek, tekintettel a közelmúlt eseményeire.

Zámori Ida hozzátette, a következő hetekben már a 2020/21-es tanévre készülnek fel, az Erkel Gimnáziumban három kilencedik osztályt indítanak szeptembertől.

A következő felvételek még a Bay Zoltán Általános Iskola ballagási ünnepsége előtt készültek. Ekkor a tizenkilenc végzős diák még izgult, hiszen amellett, hogy szombaton hivatalosan is véget ért életük egy fontos szakasza, korábban még nem volt példa arra, hogy ilyen körülmények között ünnepeljenek.

Az idei ünnepség rendhagyó volt abból a szempontból is, hogy a ballagó diákoknak ki kellett hagyniuk az intézményben tett utolsó sétát, illetve nem lehettek jelen az alsóbb évfolyamosok sem. Az udvaron pedig a járványügyi szabályokat betartva, csak a tanulókkal egy háztartásban élők lehettek jelen.

Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezető elárulta, az elmúlt hetekben számos változáshoz kellett alkalmazkodni, de mind a diákok, mind a tanárok sikerrel vették az akadályokat. Ezt mutatja az is, hogy a végzős osztály minden tanulója sikeres bizonyítvánnyal térhetett haza. Hozzátette, az utóbbi időben abban reménykedtek, hogy valamilyen formában megrendezhetik a ballagást, hogy a tanulók mindenféleképpen elbúcsúzhassanak iskolájuktól.

Az eseményen amellett, hogy elismerésekkel jutalmazták a kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező tanulókat, a végzősök átadták az iskola zászlóját a hetedik évfolyamosoknak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …