2024. április 26., péntek
FONTOS

Megszűntek a korlátozások, de maradtak védelmi intézkedések

 

A veszélyhelyzet június 18-ával megszűnt Magyarországon, az élet azonban nem teljesen tér vissza a megszokott rendhez. A jelenleg is érvényes, eltérő szabályokat egyrészt a veszélyhelyzet megszüntetése után az átmenetet biztosító előírások, másrészt a járványügyi készültség ideje alatt alkalmazandó védelmi intézkedések határozzák meg.

Valamennyi kiállítóhely megnyitott már június 18-án Gyulán, valamint a Gyulai Várszínház is újratervezte az évadot. A Gyulai Várfürdőben várják, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ milyen speciális szabályokat fog alkalmazni a fürdők esetében.

Továbbra is kötelező a 6 év feletti személyeknek a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, illetőleg az ott dolgozóknak a zárt terű vendéglátóhelyeken. Mind a zárt térben, mind az azon kívül tartott zenés, táncos rendezvényeket úgy kell megszervezni, hogy egyszerre az 500 főt ne haladja meg a résztvevők száma. Megszűnt a 65 év felettieknek biztosított 9-12 óráig tartó vásárlási idősáv, valamint a piacok működése visszatér a megszokott rendbe.

A további részletekről egy hosszabb tájékoztató is megtalálható a Gyula Tv weboldalán.

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …