2024. április 26., péntek
FONTOS

A legkiválóbb tanulókat díjazta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Idén is díjazta a szakképző iskolák legkiválóbb tanulóit a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Szakképzési Tanévzáró Rendezvényen összesen 20 diákot köszöntöttek, ők jó tanulmányi eredményüknek köszönhetően anyagi elismerésben részesülhettek. A megyei kamara még februárban tartotta meg iparkamarai bálját, melyet először rendeztek meg jótékonysági bálként. Az ott összegyűlt felajánlásokat a szakképzésben tanulókra fordították, ez összesen 850 ezer forintot tesz ki. Ezt az anyagi támogatást vehették át a tanulók csütörtök délután, a megyei kamaránál.

A jó tanulók körében az is előnyt jelentett, ha valaki részt vett az országos szakmai tanulmányi versenyen. A jelenlévők közül többen döntőbe is jutottak, ugyanakkor a járványhelyzet miatt annak lebonyolítására nem kerülhetett sor. A csütörtöki eseményen őket külön díjazták.

A csütörtökön átadott anyagi támogatás a gyakorlati képzőhelyeket működtető válallkozók felajánlásainak köszönhetően gyűlt össze.

A díjazott diákokat több szempont szerint választották ki, természetesen a legfontosabb a tanulmányi eredmény volt, ugyanakkor a fiatalok szociális helyzetét is figyelembe vették.

A csütörtöki nap sok tanulónak kedves emlék maradhatott, hiszen volt, akit meglepetésként ért a támogatás. A díjra ugyanis nem pályázni kellett, hanem iskolájuk, osztályfőnökük, és a szakoktatók jelölték a fiatalokat az elismerésre.

Nézze meg ezt is:

A fenntarthatóság került a fókuszba a Karácsonyi általános iskolában

A fenntarthatóság jegyében zajlanak programok a héten a Karácsonyi általános iskolában. Az intézményben már hagyomány …