2024. április 26., péntek
FONTOS

Felújították a szanazugi árvízvédelmi központot

A videó elején látható felvételek még 2019 decemberében készültek, ekkor már javában zajlottak a munkálatok a szanazugi árvízvédelmi központnál. Az épület és a határ túloldalán lévő tulcai zsilip korszerűsítésére a gyulai és a nagyváradi vízügyi igazgatóság közösen nyert pályázati forrásokat közel kétmillió euro, vagyis mintegy 700 millió forint értékben. A határ innenső oldalán már befejeződött a kivitelezés.

Az árvízvédelmi központoknak a rendkívüli események alkalmával folytatott védekezéseknél van igazán fontos szerepük. Ide érkeznek az őrszolgálat úton észlelt adatok, és a jelentések a védműveken tapasztalt káros jelenségekről. Itt történik a védekezés területi irányítása, és itt szállásolják el a védekezésben résztvevőket.

A szanazugi épület beázott, korszerűtlen volt, nyílászárói, burkolatai, vizesblokkja, fűtési rendszere elhasználódott.

A Szanazugi Árvízvédelmi Központ immár magasabb színvonalon töltheti be eddigi és tervezett új funkcióját, méltó színtere lehet jövőbeli magyar-román vízügyi tárgyalásoknak, bizottsági üléseknek is.

A román oldalon a közbeszerzési eljárások nem várt elhúzódása miatt jelenleg a műtárgyak építése zajlik, ott a befejezés év végére várható.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …