2022. szeptember 26., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 08. 19.

Témák:

– A kormány döntött az elmúlt napokban, a megszokott módon, az iskolapadban kezdődik el a 2020/21-es tanév. Az intézményeket a közelmúltban részletesen tájékoztatták arról, hogy milyen járványügyi intézkedések mellett várhatják ősztől a diákokat. A vírus újabb terjedésére azonban számítani kell, így forgatókönyvet kell készíteni arra az esetre is, ha megismétlődik a korábban tapasztalt helyzet. A gyulai iskolákban már javában zajlik a felkészülés.

– Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Sára Jánost gyulai otthonában. Az ünnepelt már nagyon fiatalon, 10-11 évesen Kötegyánba szegődött béreslegénynek egy Bujdosó nevű földbirtokoshoz, a család utódaival pedig mai napig tartják a kapcsolatot. Sára János szeret kertészkedni, napi programjainak fontos eleme a kert rendben tartása.

– A Márai Sándor Napok egyik záró előadásaként játszották a Hallgatni akartam című művét a Gyulai Várszínház kamaratermében. Hegedűs D. Géza monológjában megelevenedett az 1938 és 1944 közötti értékvesztett időszak, az európai és a magyar polgári világ sorsa.

– Augusztus végéig pótdíj nélkül lehet visszavinni a könyveket Gyulán. A Mogyoróssy könyvtárban már szervezik az őszi programokat, és bíznak benne, ezeket meg is tudják majd tartani.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2022. 09. 20.

Témák: – “Gyula nyitva van, Gyula nyitva marad!” Ezt írta közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester …