2024. április 26., péntek
FONTOS

Kincses Zoltán vehette át idén a Pándy emlékérmet

A Békés Megyei Központi Kórházban már hagyomány, hogy Kálmán naphoz közel elismerik a dolgozók munkáját, a Pándy Kálmán tagkórház névadójáról elnevezett napon. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a már megszokott, nagy létszámú eseményt idén szűk körben rendezték meg.

Idén Pándy nővér kitüntető címben részesült Pópity Gabriella asszisztens. 1992-ben kezdett dolgozni az intézményben. 2005. májusa óta az asztma ambulancia munkáját segíti és szervezi, a betegeket és a munkatársait irányítja, felügyeli. Mind a légzésfunkciós vizsgálatok, mind az allergiás betegségek kivizsgálásában részt vesz.

Pándy nővér kitüntető címben részesült Szabóné Domokos Mariann gyógytornász. 1998-ban szerezte meg gyógytornász diplomáját, majd 1999-ben kezdte meg munkáját a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban. 2013-tól a II-es, és a III-as belgyógyászaton dolgozik, ahol gyakorlatvezetőként is tevékenykedik segítve ezzel a gyógytornász hallgatók kötelező szakmai gyakorlatát.

Az intézmény legnagyobb kitüntetését, a Pándy emlékérmet idén Kincses Zoltán traumatológus, kézsebész szakorvos, kórházi főorvos vehette át. Általános orvosi diplomáját 1984-ben szerezte, pályakezdőként a baleseti sebészeti osztályon helyezkedett el a gyulai kórházban. 1990-ben trumatológiából szerzett szakvizsgát, 1997-ben pedig kézsebészeti szakvizsgát tett.

A hagyományokhoz híven a kitüntetett egy emlékfát is elültetett a kórház udvarán.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …