2022. december 10., szombat
FONTOS

31 buszmegálló újul meg Gyulán még ebben az évben

A vírushelyzet idején talán még fontosabb, hogy igényes és komfortos megállóhelyek fogadják a buszra várakozókat – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, melyen a városban található, 31 buszmegállónak a felújításáról esett szó. A gyulai képviselő-testület még a legutóbbi ülésen döntött arról, hogy szerződést köt a Publimont Kft-vel. A cég vállalta valamennyi megálló kiépítését és üzemeltetését, ennek köszönhetően az önkormányzatot ezek a kötelezettségek nem terhelik.

A városban több buszmegálló már igen leromlott állapotban van, időjárásálló funkciót egyes építmények már nem töltenek be. Az új megállóhelyek egységesen színesítik a város képét, valamint növelik az utasok komfortérzetét is a várakozás ideje alatt.

A szerződésben foglaltak szerint a cég cserébe úgynevezett Citylight reklámfelületeket helyezhet el a várókon, melyeket 15 évig üzemeltethet is. A 31 buszmegálló kiépítése során a térburkolót is lecserélik, a munka már több helyen elkezdődött a városban.

Azokat a buszvárókat, melyek még felújítást követően használható állapotban vannak, olyan helyre fogják telepíteni, ahol eddig valamilyen oknál fogva semmilyen várakozóhely nem volt, és az említett programban, projektben nem szerepelnek.

Nézze meg ezt is:

Jótékonysági akcióval kezdődött a gyulai mézes fesztivál

  Már péntek reggel elkezdődött a gyulai mézes fesztivál, a megyei lovagrend tagjai ugyanis három …