2024. április 26., péntek
FONTOS

Az Almásy-kastélyban és az ifjúsági központban is várják a felajánlásokat

November 20-án vette kezdetét a Gyulai Ifjúsági Központ cipősdoboz akciója. A városi diákönkormányzat, a kortárs segítők és a központ munkatársai hetekkel ezelőtt kezdtek el gondolkozni azon, hogyan segíthetnének a városban élő rászoruló gyermekeken, családokon, árulta el Szabó Enikő, a központ szakmai vezetője.

Hozzátette, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével biztosan helyi családok, gyerekek karácsonyát teszik szebbé az ajándékokkal. A dobozokat egészen december 10-ig, minden munkanapon 10 és 17 óra között adhatják le a segíteni vágyók. Szabó Enikő kiemelte, a segíteni vágyók ne lepődjenek meg, ha a fa kapu nehezen nyílik ki, a központ munkatársai munkaidőben mindig bent tartózkodnak. Hozzátette, a diákoknak számos más tervük is van, mellyel nemcsak a rászorulókon, hanem az állatmenhelyen élőkön is segíthetnek.

Idén is cipősdoboz gyűjtő pont a gyulai Almásy-kastély. A Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez csatlakozva november 30. és december 18. között várja az egykori főúri épület a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat.

Mindkét esetben egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt kell megtölteni ajándékokkal. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, az ajándéknak szinte csak a fantázia és a doboz mérete szabhat határt. Érdemes persze előre eldönteni, hogy hány év körüli és milyen nemű gyermeknek készül a meglepetés. Ezt pedig majd fel is kell tüntetni a csomagoláson. A doboz tartalmazhat mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt, játékot, sporteszközt, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket. Fontos, hogy az ajándékba ne kerüljön agresszivitásra késztető kép, játék, illetve konzerv, romlandó étel, gyümölcs, törékeny tárgy, gyógyszer, valamint érdemes elkerülni a folyékony termékeket is.

Bár a kastélyban az érvényben lévő jogszabály miatt az ott dolgozókon kívül más nem tartózkodhat, egy előzetes telefonos bejelentkezést követően az adományozók a Kastély Kávézó bejáratánál, az előre megbeszélt időpontban átadhatják csomagjaikat – árulta el Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató. Így az adományozónak sem kell hosszú perceken át várnia, hogy észre vegyék érkezését.

A gyulaiak november 20. és december 10. között a Gyulai Ifjúsági Központban, november 30. és december 18 között pedig az Almásy-kastélyban adhatják le a rászoruló gyerekeknek szánt ajándékaikat annak érdekében, hogy a Máltai illetve a Baptista Szeretetszolgálat még az ünnepek előtt eljuttathassa ezeket a nehezebb sorban élőknek.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …