2024. április 26., péntek
FONTOS

Adventi kalendáriummal és diótörő figurákkal készülnek az ünnepekre a kastélyban

Az Almásy-kastély huszonnégy ablaka borul fénybe az adventi készülődés, illetve az ünnepvárás örömét szimbolizálva.

Keddtől egészen szentestéig minden nap egy-egy gyertya gyullad majd meg a látogatóközpont megfelelő számmal jelzett ablakában, valamint további díszek, ajándékok is megjelennek mellettük. Az adventi díszvilágítás mellett animációs filmvetítéssel, egy fotóponttal és egy életnagyságú diótörő figurával egyaránt kedveskednek az arra sétálóknak. Aki pedig a Gyulai Vár környékén sétál, találkozhat a diótörő párjával is.

Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató elárulta, a kastély életében mindig nagy szerepet játszott a karácsonyvárás, a múlt század elején például Almásy Dénes gróf jótékonysági bazárt rendezett az ünnepek alkalmából. A 2016-os újranyitás óta minden évben számos adventi programmal várták a látogatókat, a gyerekek például szaloncukrot készíthettek vagy mézeskalácsot díszíthettek. De több karácsonyfát is feldíszítettek a kastély dolgozói. Ebben az évben a kényszerű zárvatartás miatt azonban ezeket nem lehet megtartani.

A korábbi évekhez hasonlóan azonban a látogatóközpont ismét csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz gyűjtő akciójához. Az adakozók előzetes telefonos egyeztetést követően egészen december 18-ig juttathatják el csomagjaikat az intézménybe.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …