2024. május 8., szerda
FONTOS

Forgalmirend változás lépett életbe Törökzugban

Forgalmirend változás lépett életbe december 1-től a belső törökzugi lakótömböknél, a Budapest körúton. Erről a gyulai képviselő-testület még legutóbbi ülésén döntött. Keddtől a rajzon is látható formában, a Nürnbergi utca irányából közelíthetjük meg a tömböket, majd balra és jobbra fordulva is az egyirányú szabályokra kell figyelni. A belső útvonalakon tapasztalható kaotikus közlekedés miatt sok panasz érkezett az elmúlt időszakban, valamint a szakaszok jelentős része a kétirányú közlekedéshez is szűk.

A forgalmirend változást a környék lakóinak többsége kezdeményezte többször is. A balesetveszélyes közlekedés mellett még az is problémát jelent, hogy rengeteg autó parkol ezen a területen, sokszor az itt lakók autói sem férnek el esténként. Ez leginkább az elmúlt években kezdett el gondot okozni, hiszen pár évvel ezelőtt az egy autó/család volt jellemzőbb, míg ma már a két autó/család sem példátlan.

Az ügy során összesen 642 érintett családot kerestek fel, akik tanácsaikkal, ötleteikkel segíthették a döntést. Természetesen felvetődött, hogy további parkolókat is létesítsenek, ennek lehetőségét a közeljövőben vizsgálják meg.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …