2024. április 27., szombat
FONTOS

Online rendezik meg idén a Magyar Kultúra Napját Gyulán

Rendhagyó programmal készülnek a város kiállítóhelyei, kulturális intézményei az idei Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan. A kezdeményezéshez a Gyula Televízió is csatlakozott.

A Gyulai Várszínház, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, az Erkel Ferenc Művelődési Központ, a Gyulai Vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, az Erkel Ferenc Emlékház, és a Gyula Televízió pénteken a Facebook oldalán posztol majd folyamatosan. Reggel 10 órától egészen 23 óráig 19 felvétel jelenik majd meg, melyek között több korábban még nem látott videó is látható lesz.

Többek között bemutatnak egy összefoglalót a 2018-as Végvári napokról, fellép egy felvételnek köszönhetően a PowerBeat Ütőegyüttes, a könyvtár felületén Bay Zoltánra emlékeznek, de Halmos Béla is megszólal majd. 15 órakor a Gyula Televízió Facebook oldalán pedig a 125 éve született Szilágyi István festőművész tervezett kiállítása kapcsán egy korábban még nem publikált beszélgetést láthatnak az érdeklődők. A tervek szerint ugyanis idén a Kohán Képtár ad otthont a művész tárlatának. Fábián Tamás kiemelte, az online program nem csak a gyulaiak számára lehet érdekes.

A napnak lesz egy offline eleme is, január 22-től látható a Vigadó üveges körfolyosóján a József Dezső Szakkör amatőr képzőművészeinek kiállítása is.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …