2021. március 6., szombat
FONTOS

Az előírásokat betartva végeznek hatékony munkát a pedagógusok

Sikeresen alkalmazták a járványügyi előírásokat a gyulai Boldog Apor Vilmos Katolikus Óvodában, a második alatt szigorúbb intézkedések léptek életbe.

Ennek köszönhetően kedvezőbben alakult a gyermekek és a felnőttek egészsége. Az óvodások között ez idő alatt alig két igazolt beteg volt, a pedagógusok pedig minden előírt teszten rendszeresen részt vettek, így az őket érintő, szintén két esetről időben tudomást szereztek. Szerencsés módon ez a téli szünet idejében fordult elő, így azt követően munkába is állhattak. Az Apor óvodába vízkeresztkor Balogh Ottó káplán látogatott el házszentelésre. A néphagyományok felelevenítése után a gyerekekkel a szenteltvízről beszélgettek, és arról, mit írt fel Ottó atya az ajtófélfára. A könyörgés és egy közös ima után az esemény közös énekléssel zárult.

Rendhagyó tanévre készültek a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában is. A koronavírus korábban az iskolai közösségben is megjelent, a tapasztalatok alapján a gyerekeknél enyhébb tünetekkel, viszont a felnőtteknek komolyabban kellett venni az adott időszakot – részletezte az elmúlt hetek tapasztalatait Szücs Viktróia intézményegység vezető.

Az Erkel Ferenc Gimnáziumban a közelmúltban új megoldásokat vezettek be annak érdekében, hogy az online oktatás alatt is megfelelően fel tudjanak készülni az érettségizők. A közelmúltban kisebb csoportos foglalkozásokat indítottak, a személyes konzultációra pedig bárkinek lehetősége van, és ezzel a megoldással a nagyobb csoportosulást is elkerülik.

A járványügyi intézkedések még az előttünk álló időszakban is megmaradnak, a februári munkarend pedig a következő ezzel kapcsolatos bejelentés után fog körvonalazódni.

Nézze meg ezt is:

Egyre népszerűbbek a Széchényi-ligetben található rovartanyák

  Közel két évvel ezelőtt újították fel a békéscsabai Széchenyi-ligetet, amikor elhelyztek két rovartanya építményt. …