2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021.02.04.

Témák:

– Egyértelműen a járvány határozza meg a 2021-es év gazdasági helyzetét nemcsak országos, hanem helyi szinten is. Ezért a város biztonságos működése volt az első szempont a költségvetés megalkotásakor – mutatta be az erre vonatkozó döntéseket Görgényi Ernő polgármester a városházán tartott, csütörtöki sajtótájékoztatón. A vállalkozók további adókedvezményt igényelhetnek ez évben is, az 50%-os helyi iparűzési adókedvezményre Gyulán összesen 2310 érintett jogosult.

– Csütörtök délelőtt a regisztrált idősek közül az elsők egyikeként adatta be magának a koronavírus elleni vakcinát Pintér Miklós. A 97. évében járó orvos-professzor azt mondta, számára elvi kérdés volt, hogy jelentkezzen.

– Egyenesen a raktárból címmel indult ablaktárlat az Almásy-kastély télikertjében. Az arra sétálók péntektől péntekig, egy héten keresztül korábban még nem látott, a múzeum raktárából származó műtárgyakat tekinthetnek meg az ablakon keresztül.

– Elsősorban balesetmegelőzési és vagyonvédelmi szempontok indokolják az utcai sorfák gallyazását. Gyulán egy előre meghatározott ütemterv szerint végzik a munkát a közüzemi kft szakemberei.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …