2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 02. 18.

Témák:

– Két éve dolgozik a Magyar Kormány a magyarországi hadiipar újraélesztésén. Ennek egyik központja Békéscsaba és Gyula lehet – hangsúlyozta Palkovics László. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter a gyulai látogatása során meglátogatta az épülő Airbus repülőgépalkatrész-gyártó üzem területét, valamint áttekintette a gyulai déli iparterület infrastrukturális fejlesztésének egyes kérdéseit.

– Az elmúlt napok kedvezőbb adatai és a keddi, mindössze 8 eset után csütörtökön újra nagyobb mértékben emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ felmérése alapján Békéscsabán még alacsony a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége, országosan viszont nem ilyen kedvező a kép. Vasárnapra a Békés Megyei Kormányhivatal közleménye szerint megduplázódhat a beoltottak száma.

– Idén is támogatja a helyi sportszervezeteket a gyulai önkormányzat. A járványhelyzetben azonban kevesebb forrás jut erre a célra.

– Több, mint száz pályamű érkezett a művelődési központ farsangi alkotópályázatára. Az általános iskolák alsó tagozatosai nem csak papírból, hanem süteményből és orvosi maszkból is készítettek farsangi álarcot. A beküldött művek a hét végéig tekinthetők meg a Vigadó üveges körfolyosóján.

– Csütörtökön tovább vonult az árhullám a Körösökön. Készültség már csak a Sebes és a Hármas-Körösön, illetve a Berettyón van érvényben.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …