2024. április 26., péntek
FONTOS

Jól reagáltak az intézkedésekre az általános iskolákban, a virágboltok még hétfőn nyitva lehettek

A kormány múlt heti bejelentését követően egy ideig aggódhattak a virágárusok, hogy mihez kezdenek március 8-án, nőnapon, mely nap számukra az egyik legfontosabb az évben.

Az első körben ismert álláspont az volt, hogy az élelmiszerboltokon, a drogériákon, a patikákon és a benzinkutakon kívül semmilyen üzlet nem nyithat ki. Kis idővel később korrigálták a rendelkezést és eldőlt, hogy nem maradnak hétfőn vevők nélkül a virágüzletek. A képeken látható gyulai boltban is zsúfolt választékkal várták a vásárlókat hétfő délelőtt.

Felkészültebben várták a hét kezdetét az általános iskolákban, a tavalyi online oktatás idején nyert tapasztalatok idén már tervszerűen épültek be a tanítási módszerekbe. A gyulai Karácsonyi általános iskola intézményegység vezetője elárulta, gördülékenyen tudtak reagálni a szigorításokra. Hozzátette, a szülők szintén számítottak erre az időszakra, többen nagyszülők segítségét kérték, és idáig senki sem igényelte a napközis felügyeletet.

A maszk viselése lakott területen belül valamennyi utcán és közterületen kötelező és másoktól lehetőség szerint 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani. A szabadban lehet sportolni, ahol tartható a 1,5 méteres távolság. Az igazolt sportolók edzései megtarthatók, de meccseket kizárólag zárt kapuk mögött lehet tartani. A középiskolákban és a felsőoktatásban továbbra is marad a digitális tanrend. Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. Ez alól csak az igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …