2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 03. 24.

Témák:

– Nem valószínű, hogy bevétel “boom” lesz tapasztalható az újranyitást követően, a talpra állás több évig is elhúzódhat – mondta Nagy Mihály László a 3Témában. A VOSZ megyei elnöke a kisvállalkozók jövőjét is érintette, véleménye szerint a hosszú bevételkiesés átrendeződést fog hozni, így később majd kevesebb taxissal, kiskereskedővel találkozhatunk.

– Továbbra sem csöndesedik a járvány, szerdán is kedvezőtlen adatok születtek. Békés megyében egy nap alatt 178 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Békéscsabán mérsékelt koncentráció mellett stagnálás tapasztalható, vagyis a következő napokban jó eséllyel nem várható jelentős javulás.

– Javában zajlanak a gyulai ivóvízrendszeren a tervezett hálózat mosatási munkálatok. Ilyenkor egy nagy szivaccsal a csövek falára rakódott biológiai hártyát mossák le.

– Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja, ezért a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda is a szűrések fontosságára hívja fel a figyelmet. Azért érdemes részt venni a szűrővizsgálaton, mert ha előbb felfedezik a betegséget, nagyobb lesz a gyógyulás esélye.

– Folyamatosan zajlik a berendezési tárgyak leltározása a gyulai kiállítóhelyeken és a művelődési központban. Az ilyenkor szokásos takarítási, felújítási munkák mellett az elmúlt évben zajlott múzeumi revízió, illetve a digitalizáció is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …