2022. május 25., szerda
FONTOS

Tízmilliós támogatást nyert a gyulai német óvoda

Tíz millió forintot nyert idén minisztériumi forrásból a Németvárosi Óvoda fejlesztésére a gyulai német nemzetiségi önkormányzat – jelentették be a pénteki, az intézmény bejárata előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen Pálovicsné Czene Ágota intézményvezető részletesen bemutatta az óvodában folyó munkát. Elmondta, ebből a pénzből több, korábbi fejlesztési elképzelésüket is meg tudják valósítani.

Mittag Mónika, a fenntartó német önkormányzat vezetője kitért arra, hogy amióta 2015-ben átvették a várostól az óvodát, azóta jelentős többletforrásokhoz jutottak.

A sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, az elmúlt időszakban számos fejlesztés történt Gyula németvárosi részén, és jelenleg is több előremutató beruházás zajlik. utak, parkolók,

Az óvodában már készen állnak a tervek a további fejlesztésekre is, a közeljövőben a gyerekek beltéri mozgási lehetőségeit szeretnék erősíteni.

Nézze meg ezt is:

Ismét a Dining Guide Top 100 kalauzban a Patrióta Kisvendéglő

  A közelmúltban jelent meg Magyarország legmeghatározóbb gasztrokalauza, amely 2005 óta rangsorolja a legjobb éttermeket. …