2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Kitüntetést vehettek át a tűzoltók Gyulán

Tűzoltók kaptak elismerést kedd délelőtt, a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen védőszentjükre, és azon tűzoltókra emlékeztek, akik hivatásuk gyakorlása közben megsérültek, vagy életüket veszítették. Május 4-e, vagyis Szent Flórián napja, a magyar tűzoltók napja. Flórián katonatiszt volt, aki a harmadik században, a Római Birodalomban élt a keresztényüldözés idején, megmentette katonatársait a tűztől, majd vértanúhalált halt.

Gyulán elismerték azoknak a tűzoltóknak az érdemeit is, akik kiemelkedő teljesítményükkel példaként állíthatóak a bajtársaik elé.

Az eseményen először Cseresznyés Balázs vett át elismerést. Ő 2008-ban szerelt fel Békéscsabán, Gyulán 2012 óta dolgozik.

Másodikként Vizlendvay Zoltán kapta meg a kitüntetést.

A jelenlegi járvány helyzet az embernek a biztonságérzetét megrengeti, ezért még inkább felértékelődik minden olyan szolgálat, amelyet azok az emberek vállalnak, akik az egészségünk megóvásáért, a biztonságunk megóvásáért, a katasztrófák elhárításáért küzdenek nap, mint nap. Ezért az elismerés feléjük ebben a helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír.

Szent Flórián a tűzoltók számára a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …