2024. április 26., péntek
FONTOS

Békés megye lehet az agrárium megújításának nyertese

Csütörtökön hosszú idő után újra sajtótájékoztatót tartottak a Békés Megyei Kormányhivatal békéscsabai, központi épületében. A téma apropóját ezúttal már nem a járvány, hanem az agrárium szolgáltatta. Takács Árpád kormánymegbízott meg is jegyezte, hogy mivel egyre jobbak a járványügyi mutatók, ezért mással is lehet foglalkozni.
Kiemelte, a hazai agrárium nemzetközi lehetőségeinek feltérképezése áll a szaktárca rendezvénysorozatának fókuszában, melynek második állomására Békéscsabán került sor.

Az eseményen a helyi agrárium képviselői, a politikai, szakmai élet döntéshozói tanácskoztak. Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerint Békés megye az agrárium megújításának nyertese lehet.

Bencsik Dávid elmondta, a jövőben kiemelt jelentősége lesz agrár külkereskedelemnek. Hangsúlyos lesz az új piacok kiépítése iránti törekvés, a hazai termékek számára nagy lehetőségeket tartogat Kína.
Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdasági Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos a térség kiváló adottságairól ejtett szót, ugyanakkor elmondta, szükséges a versenyképesség növelése.

A sajtótájékoztatón Kulcsár László, az agrárgazdasági kamara megyei elnöke az elmúlt éveket jellemző összefogás fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, a magyar agrárium világszinten is fontos tényezővé vált, ezen belül pedig megkerülhetetlennek mondható Békés megye.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …