2024. április 27., szombat
FONTOS

Összesen 21,7 milliárd forintot nyert 32 Békés megyei gazdálkodó

A korábbi éveknél is több támogatás jut a következő időszakban a magyar gazdaságok számára, kedd délután Nagy István agrárminiszter összesen 32 támogatói okiratot adott át Kondoroson.

A programon résztvevő Békés megyei vállalkozók az állattenyésztésben szükséges fejlesztésekre nyertek forrást, összesen 21,7 milliárd forintot. A támogatás során lehetőség nyílik az állattartó telepek korszerűsítésére, megújítására. A kondorosi találkozón Ribárszki Péter polgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is gratulált az érintett vállalkozásoknak. Ezt követően Kulcsár László a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke méltatta a helyi gazdák munkáját.

Sikeresen pályázott a Körös-Maros Biofarm is. A gyulai székhelyű társaság elsődleges célja, hogy minél jobb minőségű tejet, termékeket állítsanak elő. Ráki Zsolt ügyvezető elmondta, ezt a célt fogja szolgálni az a beruházás is, mely hamarosan elkezdődhet.

Nagy István agrárminiszter a helyszínen azt az időszakot emelte ki, amikor a vírushelyzet következtében talán a legbizonytalanabbak voltak a vállalkozók. Hozzátette, a gazdálkodók nagyon komoly anyagi döntést hoztak, amikor benyújtották a tavaly novemberig határidős pályázatot. Ezentúl kitért arra is, hogy hamarosan elindul egy újabb pályázat, ahol a kisebb gazdálkodók szerezhetnek forrásokat az állattartáshoz szükséges épületek kialakítására, fejlesztésére. A kondorosi eseményen elhangzott, megjelent a külterületi helyi közutak fejlesztését szolgáló felhívás is, melynek keretösszege 50 milliárd forint. Itt maximum 300 millió forintra lehet pályázni.

Az állattenyésztés az egyik legmeghatározóbb tevékenységek közé tartozik Békés megyében. A támogatás amellett, hogy a helyi gazdálkodókat segíti, a térség munkaerő-megtartó képességét is növeli. – mondta el televíziónknak Takács Árpád kormánymegbízott.

A támogatói okiratok átadása során elhangzott az is, hogy nincs az a járvány, mely megakadályozná a magyar gazdákat, hogy vessenek és arassanak. Az esemény végén egy közös fotó is készült a Kondorosi Csárda épülete előtt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …