2024. április 27., szombat
FONTOS

Fontos a permetezés, ha jó szőlő termést szeretnénk ősszel

A nyári időszakban elérkeztünk a szőlőnél a következő permetezés idejéhez. Általánosan az mondható el, hogy egy szőlő növény 6 – 8 permetezést igényel, hiszen rengeteg betegsége, kártevője lehet. Ha szép, bőséges termést szeretnénk majd ősszel, akkor érdemes védekezni ezek ellen. Abban az esetben, ha sikerül olyan növényt vásárolnunk, ami rezisztens, vagy jobban ellenáll a betegségeknek, akkor kevesebb permetezéssel meg lehet oldani, de akkor is érdemes 2-3 alkalommal elvégezni ezt.

Szűcs Gergely hangsúlyozta, fontos, hogy nem akarunk mérget bevinni a szervezetünkbe, és minél kevesebb permetezéssel szeretnénk megóvni a szőlőt, de sajnos, ha nem védekezünk, akkor elő fognak rajta fordulni különböző betegségek.

Permetezésekor használhatunk hosszú hatású, felszívódó szereket. Olyan szereket juttatunk a növényzet levelére, termésére, amit felvesz a levelén keresztül, belekerül a növénybe, és a növényben hosszú ideig fejti ki a hatását. Átlagosan a szőlők a virágzástól számítva 150 napra érnek, vagyis még van ideje lebomlani a belekerült növényvédő szernek, és így az nem lesz káros az egészségünkre. A különböző szerek különböző kártevők ellen védenek, ebben segít eligazodni Szűcs Gergely.

Kiegészíthetjük még ebben az időszakban egy kis plusz tápanyaggal, valamint kontakt szerek használatával, melyek a levélre kerülve fejtik ki hatásukat.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …